Конфіденційний режим Gmail

Конфіденційний режим Gmail тепер доступний для Android і iOS

Мобільний додаток Gmail для Android та iOS отримав чимало нових корисних функцій. Одна з них – конфіденційний режим, реалізацію якого Google планувала вже давно. Нова опція дозволяє користувачам надсилати листи, які будуть самознищуватися після закінчення певного періоду.

Власне, новий режим надає можливість забороняти друк, копіювання/вставляння вмісту чи пересилання надісланого листа, встановлювати термін зберігання, після закінчення якого він буде одразу видалений або відкликати вже надіслані листи. Можна встановити будь-який термін – день, тиждень, навіть п’ять років.  

Крім того, аби доступ до вмісту листів не отримали сторонні особи, розробники створили спеціальний механізм верифікації одержувача, який використовує двоетапну автентифікацію: система попросить в отримувача листа ввести код, що генерується автоматично системою та надсилається у вигляді SMS повідомлення на вказаний мобільний номер чи електронну скриньку отримувача. Тільки ввівши цей код адресат зможе переглянути вміст листа. На жаль, функція надсилання коду через SMS в Україні поки не доступна. 

Як надсилати листи та вкладені файли конфіденційно на мобільному пристрої

  • Відкрийте додаток Gmail на телефоні або планшеті Gmail.
  • Виберіть Написати Редагувати.
  • Праворуч угорі торкніться значка Більше а потім Конфіденційний режим.


Примітка. Якщо ви вже ввімкнули конфіденційний режим для електронного листа, перейдіть униз листа й натисніть Редагувати.

  • Увімкніть Конфіденційний режим
  • Установіть термін дії, код доступу та інші параметри. Ці налаштування впливають як на текст повідомлення, так і на вкладені файли. 
    • Якщо вибрати “Без SMS із кодом доступу”, одержувачі, які використовують Gmail, зможуть одразу відкрити лист. Одержувачам, які не використовують Gmail, код доступу надійде електронним листом.
    • Якщо вибрати “SMS із кодом доступу”, код доступу надійде одержувачам у текстовому повідомленні. Переконайтеся, що вводите номер телефону одержувача, а не свій.
  • Виберіть Зберегти Готово.

На комп’ютері

  • Відкрийте Gmail на комп’ютері.
  • Натисніть Написати.
  • Праворуч унизу вікна натисніть “Увімкнути конфіденційний режим” Увімкнути конфіденційний режим.
  •  

Як завчасно скасувати доступ до листа

Ви можете не дозволити одержувачу відкривати електронний лист до завершення його терміну дії.

  • Відкрийте додаток Gmail Gmail на пристрої чи увійдіть в браузері на комп’ютері.
  • Торкніться значка меню Меню а потім Надіслані.
  • Відкрийте конфіденційний лист.
  • Унизу екрана виберіть Скасувати доступ.

Детальніше можна дізнатись в довідковому центрі Google

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *